Volt már szerencsém hozzá , és PC-n is megoldható a futtatása -> DE semmiféle képpen nem ajánlott mert nem lesz ugyan olyan gyors mint egy Macintoshon és rendszer összeomláshoz meghibásodáshoz vezethet. Ugykell hozzá a gépet összeállitani hogy megfeleljen neki , de ezután sem biztos hogy teljes pompájában fut mert driverek nem telepithetőek pchez . (van pár olyan fajl ami driverkent müködik olyan megoldás de nekem nemjött össze ) Nekemis elindult de a videokártya driver hiányában lassu volt a megjelenítés de egy jó macintoshon csodálatos látvány és teljesítmény tárul elénk mikor én az uj imacen kiprobáltam nemtudtam akadásra bírni de egy ilyen uj gép 500.000 ft felett van amit nem sokan engedhetnek meg maguknak és ami az imacen belül található egy középkategoriás gépnek felel meg demivel csak azon megy ami benne van ezért jobban muzsikál mint mondjuk a windows. Mert amíg pc-n akármien hardver összeállítással elindulásra kéztetjük a windowst ez az os x el lehetetlen és épp ez a sikerének a kulcsa . Az Apple sohasem fogja kiadni az operácíós rendszerét pc-re ennyire még nem bolondultak meg mert az igazi sikert a gép és az opercáiós rendszer kombója adja . De attolmég lehet probálkozni pc-n . Ehez ugyanugy egy wmvare szoftverre van szükség és egy mac os x képfájlra ami sok helyen megtalálható , lehetőleg pc-re optimizáltat vagy feltörtet ajánlatos kipróbálni és ha jól müködik akkor szerencsénk van de updatekre ne nagyon számítsunk. A kinézetével kapcsolatban én csak azt mondom hogy ennél szebb jobban megmunkált operációs rendszert én még nem láttam.Valahol azt hallottam hogy egyes asztal elemeket gombokat hónapogkig készítettek !! Ez már elég nagy szó. Az Apple is csak egyre csak növekszik az ujon uj hordozható kütyüjei miatt. Nemrég adták ki az Ipad et ami egy multifunkcionális tábla pc-re hasonlit de nem ismeri a multitaskignet azaz egyszerre csak 1 alkamazást futtat ,de igen szorakoztató rajta könyvet olvasni ( ha lapozunk gyürődnek a lapok , és van könyves polc hozzá ) és videokat filmeket nézni, természetesen ezen a gépen is jelen van az évtized trendje az érintőképernyő ami nekem sosem keltette fel a fantáziámat sose akartam össze vissza nyúkálni a képernyőn szerintem fárasztóbb mint a klasszikus egeres megoldás. Rengeteg professzionális zene kép és video szerkesztőt lehet az OS X hez kapni és ezeket jó formán a legnagyobb sztárokis használják : Pro Tools , Photoshop stb. Az Ilife és az Iwork mindent tartalmaz amire egy munkamániásnak és egy átlagos embernek szüksége van.

 
Egyik nagy előnye még a dock rendszer ami az asztal alján található. Oda szitne akármit kirakhatunk mappákat fájlokat stb. a gép felismeri és megkönnyiti ezzel az elérést. További nagyon jol felismer szinte akármien hardvert amit csatlakoztatunk hozzá és amikor megvásároljuk a gépet kérhetjük hogy a fájlainket a pcröl rakják ra az uj gépünkre. Megvásárlás/Rendelés után csak annyi a dolgunk hogy kibontjuk és bedugjuk a konektorba csaktlakoztatjuk az egeret billenytűzetet és már készen is vagyunk nincs szükség driverek telepitésére és bonyolult kábelek dugdososára.Talán az operációs rendszer tökéletes teljesítménye vagy az apple hordozható kütyüinek köszönhetően ma már az apple a világ 3. leggazdagabb vállalata 4 hellyel megelőzve a Microsoftot.
  1. Exxon Mobil - (XOM), Chart, Total Cash: $32.007 Billion
  2. Cisco Systems - (CSCO), Chart, Total Cash: $29.531 Billion
  3. Apple - (AAPL), Chart, Total Cash: $25.647 Billion
  4. Berkshire Hathaway - (BRK.A), Chart, Total Cash: $25.539 Billion
  5. Pfizer Inc - (PFE), Chart, Total Cash: $23.731 Billion
  6. Toyota Motor - (TM), Chart, Total Cash: $23.151 Billion
  7. Microsoft - (MSFT), Chart, Total Cash: $20.298 Billion
  8. Google - (GOOG), Chart, Total Cash: $15.846 Billion
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ostests.blog.hu/api/trackback/id/tr531796677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása